ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Τον Σεπτέμβριο του 2017 γνωρίσαμε τον κ.Κεραμιδάρη (μέσω μιας πολύ καλής μας φίλης η οποία γνωρίζει σχεδόν όλους τους χειρούργους της Αθήνας και μας είπε ότι είναι ο κορυφαίος όλων) και άμεσα ακολουθήσαμε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας της μητέρας μου.

Ο γιατρός μας κέρδισε από την πρώτη συνάντηση και ότι μας είπε από εκείνη την πρώτη ημέρα που είδε τις εξετάσεις δεν παρέκκλινε ούτε 1% μέχρι την ημέρα του χειρουργείου, πράγμα που δείχνει πόσο καλός επιστήμονας είναι και πόσο καταρτισμένος.

Το σημαντικότερο από όλα είναι πως αυτό το γεγονός δεν μου άφησε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο γιατρός μας ακολούθησε την καλύτερη δυνατή θεραπεία και πως έκανε το καλύτερο και το πιο σωστό χειρουργικά και ογκολογικά για την μητέρα μας.

Μετά από δύο περίπου μήνες ήρθε η ώρα για το χειρουργείο, η εγχείρηση κράτησε σχεδόν 9 ώρες και η έκβαση ήταν η καλύτερη δυνατή για την μητέρα μας, παρά την απίστευτα επικίνδυνη και τόσο δύσκολη επέμβαση.

Ο Κ.Κεραμιδάρης τιμάει τον όρκο του Ιπποκράτη είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία και αυτό που έκανε για την μητέρα μας εκείνη την ημέρα στο χειρουργείο δεν πληρώνεται με όλα τα χρήματα του κόσμου, ούτε μπορεί να εκφραστεί με λόγια, για εμάς έγινε μέλος της οικογενείας μας, ο φύλακας Άγγελος μας και θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη και την απέραντη εκτίμηση όλης της οικογένειας μας προς το πρόσωπο του.

Γιατρέ μου να έχετε πάντα υγεία και δύναμη εσείς και η οικογένεια σας και να κερδίσετε χιλιάδες ακόμα μάχες που θα δώσουν ζωή και χαμόγελα στους ασθενείς σας! Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Βασίλης

Στις αρχές Μαρτίου του 2022, η μητέρα μας διαγνώσθηκε με κακοήθη νεοπλασία του παχέος εντέρου και έπρεπε να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατό. Συνάδελφοι μας παρέπεμψαν στον Δρ. Κεραμιδάρη Δημήτριο, λόγω της μεγάλης πείρας και εξειδίκευσής του στο συγκεκριμένο χειρουργείο, αλλά και λόγω του αρίστου του χαρακτήρος του.

Όσα μας είπαν ήταν πραγματικά λίγα, γι΄αυτόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ! Απλός, άμεσος, συνεπής, παρηγορητικός, κανόνισε αμέσως το χειρουργείο. Ήταν ένα δύσκολο και πολύωρο λαπαροσκοπικό χειρουργείο, που οποιοσδήποτε άλλος θα προχωρούσε σε ανοικτή τομή, με όλες τις μετεγχειρητικές και ψυχολογικές συνέπειες.

Αντίθετα, ο κ. Κεραμιδάρης δε δίστασε καθόλου να προχωρήσει λαπαροσκοπικά. Η μετεγχειρητική πορεία της μητέρας μας ήταν εντυπωσιακή! Δεν ένιωθε καθόλου πόνο και σηκώθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα!

Ο γιατρός μας κάθε μέρα (αργίες και σαββατοκύριακα) την επισκεπτόταν και την ενθάρρυνε! Μας έκανε να νιώθουμε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη, σιγουριά και ασφάλεια!

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το ενδιαφέρον αυτού του γιατρού δεν σταμάτησε στο χειρουργείο, αλλά συνεχίστηκε. Μας κατεύθυνε για τις επόμενες ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε.

Η μητέρα μας, αναμφίβολα, έχει έναν δύσκολο δρόμο για να πάρει πίσω τη ζωή της, αλλά σίγουρα με τη βοήθεια του καλού μας γιατρού ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, ο Πανάγαθος Θεός να τον ευλογεί και να κατευθύνει το νυστέρι του, ώστε να θεραπεύει όσους ζητούν τη βοήθειά του.

Ματίνα και Ιωάννα

Τον Μάιο 2022 η ετών 95 μητέρα μου εισήχθη κατά τη διάρκεια τακτικής εφημερίας στο ΝΙΜΤΣ ως επείγον περιστατικό με συμπτώματα ειλεού. Σε συνέχεια αξιολόγησης της περίπτωσης η οποία επιδεινώθηκε μετά την αποτυχία πολύμηνης συντηρητικής αντιμετώπισης, το επείγον αυτό περιστατικό παραπέμφθηκε στον Δρ. Δ. Κεραμιδάρη για την χειρουργική αντιμετώπιση 2 επιγαστρικών κηλών οι οποίες έπρεπε άμεσα να αποκατασταθούν ώστε η ασθενής να μπορέσει να συνεχίσει να ζει φυσιολογικά.

Παρά το μεγάλο ρίσκο, ο Δρ. Κεραμιδάρης ανέλαβε την δύσκολη αυτή περίπτωση χωρίς ενδοιασμό, με επιτυχία και άμεσα θεαματικά αποτελέσματα, χωρίς μετεγχειρητικές επιπλοκές. Σε μόλις 3 ημέρες η μητέρα μου εξήλθε έχοντας αντιμετωπιστεί το απειλητικό για τη ζωή, πρόβλημά της.

Η επιτυχής εξέλιξη της περίπτωσης οφείλεται αποκλειστικά στην έμπειρη και αποφασιστική πρακτική αντιμετώπισης της περίπτωσης από τον Δρ. Κεραμιδάρη με ελάχιστα κατά το δυνατό παρεμβατικές τεχνικές που χρησιμοποίησε που διασφάλισαν την άμεση επαναφορά της λειτουργίας του στομάχου και του εντέρου στην κανονικότητα.

Η απόλυτη προσήλωση του εξαίρετου αυτού Ιατρού στην χρήση βέλτιστων πρακτικών τις οποίες υποδειγματικά εφαρμόζει, ο ανθρωπισμός και η προσήνεια που τον διακρίνει, χάρισαν και στην περίπτωση της μητέρας μου το αγαθό της ποιότητας ζωής.

Κωνσταντίνος

Πριν μερικές μέρες συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την αίσια έκβαση της χειρουργικής επέμβασης γαστρικό μανίκι – sleeve στην οποία υποβλήθηκα. Μίας επέμβασης, η πραγματοποίηση της οποίας ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση εξαιτίας του φόβου και της άγνοιας για το χειρουργείο, τις ενδεχόμενες επιπλοκές αλλά και της μελλοντικής αλλαγής των διατροφικών μου συνηθειών.

Όλα αυτά έως ότου μου συνέστησαν να απευθυνθώ στον γενικό χειρουργό κύριο Δημήτριο Κεραμιδάρη. Η υψηλή επιστημονική του κατάρτιση, η λεπτομερής ενημέρωση για όλα τα θέματα που σχετίζονταν με την εγχείρηση, η ευγένεια και η καλοσύνη του με έκαναν να αισθανθώ ότι βρίσκομαι σε καλά χέρια και να πάρω την απόφαση να προχωρήσω στην επέμβαση που θα μου άλλαζε τη ζωή.

Βλέποντας πια τα κιλά να χάνονται με σταθερό τρόπο, την αυτοπεποίθησή μου να αυξάνεται κάθε μέρα και πιο πολύ και λαμβάνοντας υπόψη τη σχεδόν ανώδυνη και μικρής διάρκειας μετεγχειρητική περίοδο αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κύριο Δημήτριο Κεραμιδάρη και να του ευχηθώ υγεία, πάντα επιτυχίες και να χαίρεται την οικογένειά του.

Επίσης συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον αμφιταλαντεύεται και διστάζει να πάρει αυτή τη σπουδαία απόφαση να έρθει σε επαφή με το γιατρό και τότε θα καταλάβει τι εννοώ.

Χαρά

Ο μπαμπάς μου πριν ένα μήνα σε ηλικία 87 ετών και με αναπηρία στο δεξί του πόδι, με ένα πολύ βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (λόγω πολλαπλών εγχειρήσεων) διεγνώσθη με πρόβλημα χολής. Η συνάδελφός μου με σύστησε στον κ. Κεραμιδάρη.

Από την πρώτη στιγμή που τον επισκέφτηκα στο ιατρείο του μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και σιγουριά. Ήταν πολύ επεξηγηματικός σχετικά με την εγχείρηση και τα προβλήματα που υπήρχαν λόγω των πολλών συμφύσεων. Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού η επέμβαση προγραμματίστηκε για τις 17/5/2021. Η αγωνία, το άγχος και η κούραση στην οικογένεια μας είχε κορυφωθεί.

Όλο αυτό το διάστημα για οποιαδήποτε πρόβλημα ή απορία είχε δημιουργηθεί μου απαντούσε άμεσα και πάντα με ευγένεια. Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία λαπαροσκοπικά και σε δύο ώρες είχε κιόλας ξυπνήσει. Για μένα ο κ. Κεραμιδάρης είναι πρώτα από όλα άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια και ως γιατρός είναι ένας άριστος επιστήμονας με υψηλή ιατρική κατάρτιση, αποφασιστικότητα και σεβασμό στον ασθενή του.

Γιατρέ μου σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για ότι κάνατε για τον μπαμπά μου και σας εύχομαι ο θεός να σας δίνει υγεία για να βοηθάτε πάντα τους ανθρώπους που θα σας έχουν ανάγκη.

Σοφία

Διεγνώσθη πρόσφατα με σοβαρό πρόβλημα στο στομάχι και μου συστήθηκε και από πολύ κοντινό άνθρωπο στην οικογένειά μου αλλά και από τον γαστρεντερολόγο μου να επισκεφτώ τον κ. Κεραμιδάρη για να έχουμε μία πρώτη επαφή για την αντιμετώπιση του προβλήματός υγείας μου.

Από την πρώτη μου επαφή μαζί του κατάλαβα πως πρόκειται για έναν κατ’ αρχάς πολύ ωραίο και φιλικό άνθρωπο και εν συνεχεία για έναν ιατρό με σεβασμό προς τον ασθενή του, μου ενέπνευσε από την πρώτη στιγμή εμπιστοσύνη και για τις ιατρικές του γνώσεις αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματός μου, άμεσος, ειλικρινής, μεθοδικός (κρατήστε το συγκεκριμένο γιατί τελικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στον τρόπο αντιμετώπισης του οποιουδήποτε σοβαρού ειδικά ιατρικού προβλήματος) και πολύ αποτελεσματικός (όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωσή μου ως προς το καταπληκτικό χειρουργείο που μου έκανε).

Μου αφαίρεσε το μεγαλύτερο μέρος του στομάχου με λαπαροσκοπικό τρόπο παρά το γεγονός ότι βρήκε πολλά…εμπόδια κατά τη διάρκεια του χειρουργείου κυρίως λόγω της παχυσαρκίας μου κλπ) και μετά από περίπου 35 ημέρες από το χειρουργείο είμαι καλά και χωρίς προβλήματα(πλην της δυσφαγίας που είναι απόλυτα λογικό). Θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και από εδώ για όλη την βοήθεια.

Αρτέμιος

Ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς στον Κύριο Κεραμιδάρη για όλα όσα πρόσφερε με τις γνώσεις του σε εμένα κατά την διάρκεια της παραμονής μου αρχικά στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ στην Α χειρουργική κλινική, μετά από κρίση εκκολπωματίτιδας από 14 έως 17 Φεβρουαρίου 2017.

Αμέσως ο γιατρός ανέλαβε πολύ επιτυχημένα την θεραπεία της εν λόγο πάθησης. Έπειτα στις 10/11/2017 προχώρησε σε λαπαροσκοπική σιγμοειδεκτομή με απόλυτη επιτυχία αποκαθιστώντας το πρόβλημα που με ταλάνιζε χρόνια και που χωρίς εκείνον και τις γνώσεις του δεν ξέρω αν θα μπορούσα να γράφω σήμερα την άποψη μου εδώ.

Ένας επιστήμονας με τρομερή κατάρτιση και φοβερή ειδίκευση στην λαπαροσκοπική χειρουργική με τεράστιο εύρος περιστατικών που έχει κληθεί επιτυχώς να φέρει εις πέρας. Στις 29/01/2018 εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη αποκατάσταση λαπαροσκοπικά κήλης.

Μιχάλης

Ένας εξαιρετικός γιατρός φοβερά καταρτισμένος, ικανότατος, με τρομερή κατανόηση στους προβληματισμούς και στους όποιους ενδοιασμούς του ασθενούς, έχει κατανόηση σου αφιερώνει όσο χρόνο χρειαστεί για να σε ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις απορίες σου.

Τα χειρουργεία του μοναδικά, υποστηρίζει απόλυτα την λαπαροσκοπική μέθοδο, που αυτόματα καθιστά την μετεγχειρητική πορεία πολύ πιο εύκολη, με χειρούργησε πριν ένα χρόνο περίπου, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη η επέμβαση, παρόλο που έπρεπε να ρυθμίσει και συνοδά νοσήματα που έχω, όλα τα κατάφερε άψογα.

Τον συστήνω ανεπιφύλαχτα για οποιαδήποτε επέμβαση γενικής χειρουργικής φύσεως. Είναι ο καλύτερος γιατρός, είναι μοναδικά χαρισματικός με τρομερό ταλέντο και γνώσεις. Γιατρέ σε ευχαριστώ θερμά για όλα να σας έχει καλά ο θεός πάντα, ώστε να βοηθάτε όσο πιο πολύ κόσμο, με εκτίμηση.

Μαρίνα

Λοιπόν με λένε Αναστασία και είμαι 26 χρόνων. Ο κύριος Κεραμιδάρης δεν είναι απλά γιατρός για μένα αλλά το θαύμα της ζωής μου εξαιτίας των μαγικών του χεριών!!Πάντα σαν παιδί είχα πρόβλημα με το βάρος μου … έχανα 15 κιλά έπαιρνα 30!

Μέχρι που πια ξεπέρασα τα όρια των κιλών μου με μεγάλη διαφορά μετά από ένα πρόβλημα Γυναικολογικό που είχα και έπαιρνα κιλά απίστευτα γρήγορα! Έτσι με έκανε να φτάσω στα 125.700kg !!

Προσπάθησα να χάσω με δίαιτα άλλα τίποτα έχανα 3 κιλά και έβαζα 5! Απογοήτευση στο μεγαλείο της. Έτσι πήρα την απόφαση να υποβληθώ σε γαστρικό μανίκι!! Και εκεί έπεσα στα θαυματουργά χέρια του κυρίου Κεραμιδάρη!!

Στις 22 Οκτωβρίου 2016 μου χάρισε μια καινούργια ζωή!!

Αναστασία

Η περιπέτεια του αδερφού μου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020. Διαγνώστηκε με καρκίνο στο πρωκτό. Μετά από πολλές εξετάσεις και έρευνα για να βρούμε το καλύτερο γιατρό έκλεισα αμέσως ραντεβού με το Κύριο Κεραμιδάρη τον οποίο μου το σύστησε μια φίλη μου που την είχε αναλάβει πριν ο ίδιος.

Εξαιρετικός γιατρός μα πάνω από όλα άνθρωπος. Σου εμπνέει εμπιστοσύνη και σε κάνει να μην φοβάσαι το καρκίνο. Μας εξήγησε όλη την διαδικασία που θα ακολουθούσαμε και μετά από τις θεραπείες που κάναμε μας έκλεισε αμέσως ραντεβού για το χειρουργείο που θα κάναμε το οποίο έγινε το Μάρτιο του 2021.

Το χειρουργείο κράτησε αρκετές ώρες γιατί ήταν δύσκολη η περίπτωση του αδερφού μου αλλά όλα πήγαν καλά. Ήμασταν συνέχεια σε επικοινωνία μετά το χειρουργείο και πάντα ρώταγε για τη πορεία του. Θα το συνιστούσα χωρίς αμφιβολία. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Να έχετε πάντα υγεία!

Φιλάρετη

Ένας εξαιρετικός χειρουργός με τρομερή κατάρτιση και εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική. Άνθρωπος με ήθος σεβασμό στον ασθενή και αξιοπρέπεια, άμεσος επικοινωνιακός, καθησυχαστικός στις όποιες φοβίες του ασθενούς. Με χειρούργησε λαπαροσκοπικά σε χοληδεκτομή τον Νοέμβριο του 2016 στο ΝΙΜΤΣ, δεν κατάλαβα πόνο δεν υπάρχουν καν σημάδια από την επέμβαση στο σώμα μου, δεν είχα καμία μετεγχειρητική επιπλοκή και την επόμενη της επέμβασης.

Κωνσταντίνος

Πριν 4 μέρες με χειρούργησε αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος πάνω από όλα και μετά άξιος επιστήμονας! Το ευχαριστώ είναι λίγο! Τιμάει τον όρκο του Ιπποκράτη! Το χειρουργείο μου ήταν σοβαρό λόγο του ότι η πέτρες μου είχαν ακουμπήσει στο στομάχι όμως έκανε τα πάντα για να γίνει Λαμπαροσκοπικα !Αν ήταν άλλος γιατρός σίγουρα θα προχωρούσε σε ανοικτό χειρουργείο όμως η πείρα του, και η επιμονή του έφεραν το καλύτερο αποτέλεσμα! Σε ευχαριστώ Δημήτρη για όλα!

Έφη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ δεν φτάνει για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που μου άλλαξε την ζωή ριζικά! Είμαι 24 χρόνων και υποβλήθηκα σε χειρουργείο γαστρικό μανίκι!! Από 125 κιλά εδώ και ένα μισή χρόνο είμαι στα 60 με 62 κιλά σταθερά!!Για μένα δεν είναι μόνο ένας από τους καλύτερους λαπαροσκόπους χειρούργους αλλά και ο (Άγγελος μου) ο άνθρωπος που μου άλλαξε την ζωή!!!

Αναστασία

Είναι ευλογημένος απ’ το θεό και με τα χρυσά του χέρια σώζει ζωές! Τιμά και σέβεται τον όρκο του και κυρίως τον άνθρωπο! Αυτό και μόνο τον κάνει αξιόλογο άτομο! Μακάρι κι άλλοι ν ακολουθούν πιστά το λειτούργημα που προσφέρει στον κόσμο! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!Και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!Είναι τόσο λίγο αλλά είναι μέσα απ’ την καρδιά μου για αυτόν τον άνθρωπο που……(έσωσε το παιδί μου)…..!!!!!

Αναστασία

Η επέμβαση της βουβωνοκήλης την οποία μου έκανε ο Δρ. Δημήτρης Κεραμιδάρης καθώς και η αναισθησιολόγος του χειρουργείου ήταν άριστη. Θεωρώ ότι δεν θα εύρισκα καλύτερο χειρουργό για την πάθηση μου. Ευχαριστώ τον Δρ. Κεραμιδάρη καθώς επίσης και το προσωπικό του ΝΙΜΙΤΣ.

Μιχαήλ

Με το χαμόγελο στα χείλη ο ιατρός μου προσέφερε αγόγγυστα τις υπηρεσίες του. Παρακολουθώντας με προσωπικό ενδιαφέρον τη πορεία της ανάρρωσης μου. Είναι σημαντικό πως η σχέση αυτή βασίστηκε στην εμπιστοσύνη. Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι υψηλών προδιαγραφών!

Ευτυχία
General • Surgery •